bakal cikgu disiplin?wah!

akhirnye minggu pengurusan pelajar da pon tamat...sminggu x masok kelas..pekabo klas pon x tawu..sampaikan ade member tanyer aq shift ari2 ke? haha ni laa yg nk cite skit ni

arituh balek je dr UMP kami trus load brg ke bilik gamelan kt dewan besar..pada ari yang same pendaftaran KPLI SR dan JQAf tlh pon berlangsung pg tuh..tp aq x isau sgt sbb aq x brada bwh biro tsebut..tp..jeng jeng jeng skali dpt AJK DISIPLIN...(mst ramai tlung gelakkan aq ni..almaklumlah kt skola dlu rajin break disiplin..) (+.+)

mmndgkan kuota AJK thn ni adlah minima,maka kami telah diagihkan tugas sama ada sesi pagi atau ptg mengikut arahan ketua biro memasing..jadik kjenyer sesi pg :bgn sblom kol 5pg-bunyikan loceng-amik khadiran-grak p msjid-sarapan-dgr talk-abes shift kol 1.30....sesi ptg :dgr talk-LDK-riadhah-mkn mlm-grak p msjid-dgr talk-post mortem camtuh la dr slasa-khamis..jumaat x p kot-sb nk p cameron highland..besh2

tp syukur Alhamdulillah,xde paper tkanan yg berat2 kmi time..byk gak pngalaman yg menarik kmi dpt spnjg MPP ni..espcially mlm kesenian n mlm provokasi ..hehe..baru taw cane nk psiko org lbih dwasa dr kite..di samping tu dpt knl2 ngn akak2 KPLI dr mcm background,ade dr oversea,aade yg da lame mganggur..ade yg skadar guru sandaran walhal pemegang ijazah yg bkualiti,ade yg da kawen,ade gk yg bru pas pantang dsb.jadi atas kekangan2 dan kesulitan tu lah ramai yg mohon ntok masuk ke dalam bidang ini

tp bg aq..MPP adalah salah satu pengajaran dan peringatan yg pnting buat diri yg kdg2 alpa ini..ikhlaskan hati,dan sesungguhnya kusyukur takdirku di sini...(T.T)

2 comments:

nurhaz said...

ajk displin maa..hehe

Bazzstary said...

yela,yela..aq taw la muke aq salu sgkot kt pagar pepagi..hihi