task of the day~

Assalamualaikum
lame x on9 dan berblog..elok2 nk on9 tetiba dpt pesanan plak..iaitu..TAG
hihi..tag kak adah pon x wat2 ag..sory ea..
dan ni adelah tag yg cik odie paksa aq wat~

1. Beside ur lips,where is the favourite spot to get kissed?
-besides lips?naa.. 2 blh pipi n dahi + big hug(yg ni pakej) specially from mak n abah

2. How did u feel when u woke up this morning?
- sleepy n sejuk..(td pg ujan lbat)

3. Who was the last person / people you took photo with ?
- few bazzfrens ms p kg janda baik smalaM~

toh pn munirah,pn seri pqok,datin yani,en fadhli,dato zul,en aiman,Mejar klon sasman,dan datin paduka odi (yg tiada dlm gmba sbb saje x mow ltak gamba bg mnunjukkan die tgkp gamba)

4. Would u consider urself spoiled ?
- home alone, ble gagal wat sumtin,n salah faham~

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
- adalah few..kna cek dlm facebook~

6. Do you want someone to be dead?
- tamaw

7. What does your last text message say?
- jom p makan~

8. What are you thinking right now ?
- lapa,beshnye klw ade org blanje

9. Do you want someone to be with you right now ?
- yup..hate when i;m alone..

10. What was the time you went to bed last night ?
- kol 12.30 kut..pas mandi trus zzz..

11. Where did you buy the tee you are wearing now ?
- foc je.. abah bg sbb ade tulis jbtn blia sukan WKL

12. Is someone on your mind right now?
- my rumate,sbb nk ajak die mkn kt kafe sat gi

13. Who was the last person who text you ?
- =)

14. TEN Lucky Person to do this quiz.
1- kak adah(sory x dan wat tag akak sbb xde gamba ag)
2- syaday
3- wani
4- zeida
5- dia hana
6- cud
7- sakinah
8- bam
9- diba
10- odie,pqok,kak mun(klw diorg ni rajin ar..nt kite discuss kt HQ)
bonus--->my followers

1. Who is no.2 having a relationship with ?
- papa aiko (x knal org tp de bc dlm blog de tls gitu)

2. Is no.3 a male or a female?
-ya she's ladies.. sgt vogue =P

3. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
- dah dorg adek bradik..mmg besh jadik my private kaunselor

4. What is no.1 studying about?
- bizworld.. BAZZsya!!

5. When was the last time you chatted with them?
- tak engt plak

6. Is no.4 single?
- single kah??hehe

7. Say something about no. 6.
-suke melaram+garang+best buddies time tgkp gambar(we r cam's addicted~)

8. What do you think about no.3 & no.5 being together?
- ok kot,sbb ms skola dlu
mst pnh meeting ktua dom kan..

9. Describe no.9.
- pipi adalah asetnye..hihihi

10. What will you do if no.6 and no.9 fight ?
- ajak robek join skali..sbb biasenye gaduh2 dlm fb je kan?lol

11. Do you like no.8?
- yup

12. How about 10?
- my BAZZfren ever..mkaseyh n sorry 4 everytin...syg korg sume!!

cam nk tag ramai ag..tp dorg x wat blog ag..so sape rajin amik je tag ni dan wat kay~
lapa dah ni..buhbye~

~dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung~

hari baru bermula lagi...

n hav to admit yg aq salu sgt ckp.. xsuke!!x suke isnin~sgt pnat sb da elok2 ct kna kmbali kpd rutin harian! (monday blues laa ni). tp ari ni tetiba rase cam neutral jer..mgkin sbb mggu lpas kami ber"sekolah" stret 7 hari seminggu jadik ari isnin ari ni dah x rase cam ari isnin sgt kut..hee (go away monday blues!syuhh!)

dan yg menariknye,hari ini dak2 junior ambilan julai 2009 baru nk mndaftar masuk ke mktb ni..ramai sungguh...14 kelas! memacam kos smpai x terhafal dah~
pelbagai krenah,appeArance dan impression yg dpt dilihat dan dibuat sepanjang kol 8-12td.. sama ade dr yg begelar bakal guru pelatih atau kluarga si bakal guru pelatih.. daH mcm2 aduan n luahan kami dgr dan hadapi stat dr taklimat kt pintu msuk sampai la mreka tiba di kaunter kewangan yg berada kt tgh2 dewan.. tu blom lagi bukak kaunter kat kafe bsama ajk swasta yg lain..ngee..

dan 1st time maa pgg duit cash dkt 20k..mane tak nyer...1 klas ade 10 dak prempuan x 14 kelas x $128..
uisyh,da bley jadik duit hantaran dah ni..camtuh la antara tugas cgu ble kt skolah nt, lg laa byk "$'dan'k' nk kna kutip... tp egt! jgn klabu mata dgn bnda yg bkn hak kita hatta sekupang pon kelak dikire di akhirat kelak..ngeri2
jadi, elok je pas kire2 dan pasti xde sape nk byr yuran dah,kami pon anta laa ke HEP..

juga, arini baru laa memasing sedar,yg kami snarnyer da layak begelar senior slpas dok dkt 3 thn da rupenyer kt mktb ni..thn dpn da stat praktikum..kmudian ade ag 2thn stgh nk mnuntut ilmu pendidikan kat sini sblum diposting..huu prasaan cuak+teruja+seriau sume ade tmbah2 pas tgk video cgu2 kna posting kt pdalaman ms sambuatn ari guru kemarin..mudah-mudahan Allah mmpermudahkan urusan kita semua bagi menjadik seorang murabbi yg cekal...amin~

mls nk ckp byk.. ingatan ntok diri sendirik dan dak2 junior yg kot2 terklik blog ni
ingat2 n pepandaila bawak diri kat tmpt baru
~dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung~


psstt:tanx to diba,cud n farah yg melepaskan tkanan bersama pas 7hari bersekolah mggu pas, sronok dpt meregang otot n excersice kt carpark =p



sudah..sudahla tuh

result da kua smlm..abes je perbarisan n taklimat pengakap semalam masing-masing tak sabar nk tgk result kt dpn SUP..dgn prasaan yg dup dap dup dap..kami pon menyerbu papan knyataan di hadapan SUP..
MyEm0.Com

msg-msg terjengket-jengket nk tgk no ic n no giliran..akhirnye mata aq tertancap pada no ini 881006-56-5333 ------>MINE!! aq da x pk ape dah, xdan dah nk tgk pointer2 ni..trus cek catatan kt kolum yg last skali..lulus dan meneruskan pengajian..yg mmbawa mksud: X YAH REPEAT!! dan yg lawaknye.. bkn aq sorg yg x tgk pointer dlu..tp ramai ag bfikiran sama ngn aq...
MyEm0.Com
dan masing-masing mengucap syukur sambil mengurut dada


sumenye gara2 subjek BAE3103- bahasa arab elektif yg sgt killer ms sem lpas..mmg killer..elektif je pon tp sshnyer mngalahkan dak2 base arab major..mntg2 laa dorg dpt spot n spot kami plak x kua..(nada jeles n x serik2)
MyEm0.Com


n macam bese biter result kua akan kukabokan pada mAk abH.n macam bese aq akn ditiupkan ngan kata2 smgt oleh ayhanda bondaku yg berbunyi..kakyong ni lbih kurg ajer kptusannye tiap2 sem..naik skit-trun skit-naik skit-trun balek.. MyEm0.Com
dan mcm bese sbg ank yg suke ngelat,aq pon akn ckp..alaaa,yg plg tgi pon 3.8

tp tetiba aq rase nk tarik balik ayt td...sbb aq ase da taw pe pnca mrkah akan naik skit-trun skit-naik skit-trun balek tiap2 sem..n silap2 repeat paper..mende alah ini ialah SPOT

pemenda SPOT ni? of coz laa ramalan kn..bile ia muncul?of coz laa nk dkt2 peksa kn?bgus aper SPOT2 ni..aah,yer,mmg pon,tp..
makin lame makin aq sedar yg snanye SPOT ni bawak -ve impact buat aq..(x ckp org lain ea..)bknlaa nk ckp yg aq bguuss sgt smpai x perlukan SPOT..tipula kan?

cume, KEBERGANTUNGAN thdp spot mmbuatkan aq sntiase ASE cam brada lam zon selesa n mkin manja mngade n bmharajalela..pekataan ALAAA...TAPER, BIARLAH, HAFAL AJER..sume tuh da makin sebati..n bile x ley jawab n sjibik cam soalan SPOT tuh mulelaa tepuk dahi n cuak giler...tkot nk kna repeat paper..abes laa mrkh,da laa carry forward etc
MyEm0.Com


adoiai..mcm manelaa aq ni??haish.. smpai bile la nk mantapnye klw bkn aq yg usaha ntok mntap?smpai bile laa nk mahir khususnye lam base syurga ni ?kekadang segan gak bile ade lect yg sesaje recall soalan2 ttg plajaran dahulukala tp x dpt jawab..jadi terpaksa angguk je n sengih2 bile mereka ckp...


علم في الكتب ليس في الصدر

ilmu dalam buku je bkn dalam dada..klw x kua peksa x bacer..nilah yg dikatakn sistem pendidikan yg berorientasikan pperiksaan.agk2 ble mngajar nt bley ke nk marah ank murid sbb xdpt A atau ckup2 mkn jer?tmbh2 sbjek yg bkn teras ni..
MyEm0.Com

so,seolah-olah mnjadi tradisi, bak kate shbt2 aq..kami akan menanam azam baru setiap kali bermulanya sem baru untuk melipatgandakan usaha,tamaw dah blaja last minit..nak wat assgment leklok,fokus etc..tp akhirnye..


haishhh...past is past,bazz!sudah..sudahlaa tu..MyEm0.Com timekasih kpd kekawan yg sntiasa berada disisi..hidayah,munirah,odie,pqok,sarah,fiza,bam etc...sem lpas tlalu byk pkara yg patot kite jadikan pengajaran kn?huuu ssungguhnye ALLAH xkan ubah nasib seseorg klw bkn dia yg cube mngubahnye, SOMETHING IS BETTER THAN NOTHING..bazzsya!!

kegilaan ANNUR udah bermula~

so many thing to do LATELY.
deadline jz around the corner~

burst out wif so many hi-expectations

wanna run away..to other planet maybe~
aish..not ready yet~

so all..keep on track..GO GO GO!!
G . R . A . F . I . K



menanti di barzakh

arini ase cam sayu ajer..sejak akhir2 ni biter ttg kmatian ahli kluarga shbt2 aq sering kedengaran..ajal menjemput tak kira usia..bsediakah kita menghadapi saat itu?cukupkah amalan ntok dibawa bersama?huu aq takut... tetiba tercetus untuk mendengar bait2 lagu ini...renungkan dan hayati bersama(T.T)
klik sini ntok dgr lagu


Ku Merintih. Aku Menangis,
Ku Meratap. Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,

Perjalanan Rohku,
Melengkapi Sebuah Kembara,
Singgah Di Rahim Bonda,
Sebelum Menjejak Ke Dunia,
Menanti Di Barzakh,
Sebelum Berangkat Ke Mahsyar,
Diperhitung Amalan,
Penentu Syurga Atau Sebaliknya,Tanah Yang Basah Berwarna Merah,
Semerah Mawar Dan Jugak Rindu,
7 Langkah Pun Baru Berlalu,
Seusai Talkin Penanda Syahdu,
Tenang Dan Damai Di Pusaraku,
Nisan Batu Menjadi Tugu,
Namun Tak Siapa Pun Tahu Resah Penantianku,

Terbangkitnya Aku Dari Sebuah Kematian,
Seakan Ku Dengari,
Tangis Mereka Yang Ku Tinggalkan,
Kehidupan Disini Bukan Suatu Khayalan,
Tetapi Ia Sebenar Kejadian,


Kembali Oh Kembali,
Kembalilah Ke dalam Diri,
Sendirian Sendiri, Sendiri Bertemankan Sepi,
Hanya Kain Putih Yang Membaluti Tubuhku,
Terbujur Dan Kaku,
Jasad Didalam Keranda Kayu,

Ajal Yang Datang Dibuka Pintu ,
Tiada Siapa Yang Memberi Tahu,
Tiada Siapa Pun Dapat Hindari,
Tiada Siapa Yang Terkecuali,
Lemah Jemari Nafas Terhenti,
Tidak Tergambar Sakitnya Mati,
Cukup sekali tidak sanggupku Untuk Mengulangi,


Jantung Berdenyut Kencang,
Menantikan Malaikat Datang,
Mengigil Ketakutan Gelap Pekat Dipandangan,
Selama Ini Diceritakan
Kini Aku Merasakan
Di alam Barzakh Jasad Dikebumikan

Ku Merintih. Aku Menangis,
Ku Meratap. Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata

"berkerjalah seolah2 kamu akan hidup 100o thn lg dan beribadah seolah kamu akan mati esok hari...ayuh persiapkanlah diri kita,ssungguhnya mati itu pasti."

doa buat sahabat


gmbar ni cud yg edit...gigih die wat..masterpiece n hv its own sentimental values..sonok dpt lepak ngn cud ms kt cameron ritu..she's part of geng buat nakal ,geng makan,geng jalan2,geng posing, n salu usik die ngn "adiknye" si najib yg dkatakan terpisah skian lame,n kgembiraan n kmesraan tuh msh mekar di kalangan kami walhal sblum ni xde la rapat sgt pon sbb kami lain2 kelas n blok.

..tetibe aku terkesima ble de gtaw yg ayahnye yg sptotnye dtg sbtu ni, pengsan n ditahan kt Ospital t.intan dan mgkin skg ni de msh dlm pjalann...

but all sudden i'm out of word

bile ade member ckp ayhnyer da tenat..so wahai shbt2ku di luar sana..sama ade yg knal ataupun tidak..kite sbg saudara seislam ayuh lah same2 kite doakan ayahnye slamat,dan dimudahkan urusan oleh Allah..alfatihah

لا يؤمن أحدكم حتى يحب لأخيه كما يحب لنفسه
tidak beriman seseorg itu hingga dia mencintai saudaranya sbagaimana dia mncintai dirinyA
'