~dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung~

hari baru bermula lagi...

n hav to admit yg aq salu sgt ckp.. xsuke!!x suke isnin~sgt pnat sb da elok2 ct kna kmbali kpd rutin harian! (monday blues laa ni). tp ari ni tetiba rase cam neutral jer..mgkin sbb mggu lpas kami ber"sekolah" stret 7 hari seminggu jadik ari isnin ari ni dah x rase cam ari isnin sgt kut..hee (go away monday blues!syuhh!)

dan yg menariknye,hari ini dak2 junior ambilan julai 2009 baru nk mndaftar masuk ke mktb ni..ramai sungguh...14 kelas! memacam kos smpai x terhafal dah~
pelbagai krenah,appeArance dan impression yg dpt dilihat dan dibuat sepanjang kol 8-12td.. sama ade dr yg begelar bakal guru pelatih atau kluarga si bakal guru pelatih.. daH mcm2 aduan n luahan kami dgr dan hadapi stat dr taklimat kt pintu msuk sampai la mreka tiba di kaunter kewangan yg berada kt tgh2 dewan.. tu blom lagi bukak kaunter kat kafe bsama ajk swasta yg lain..ngee..

dan 1st time maa pgg duit cash dkt 20k..mane tak nyer...1 klas ade 10 dak prempuan x 14 kelas x $128..
uisyh,da bley jadik duit hantaran dah ni..camtuh la antara tugas cgu ble kt skolah nt, lg laa byk "$'dan'k' nk kna kutip... tp egt! jgn klabu mata dgn bnda yg bkn hak kita hatta sekupang pon kelak dikire di akhirat kelak..ngeri2
jadi, elok je pas kire2 dan pasti xde sape nk byr yuran dah,kami pon anta laa ke HEP..

juga, arini baru laa memasing sedar,yg kami snarnyer da layak begelar senior slpas dok dkt 3 thn da rupenyer kt mktb ni..thn dpn da stat praktikum..kmudian ade ag 2thn stgh nk mnuntut ilmu pendidikan kat sini sblum diposting..huu prasaan cuak+teruja+seriau sume ade tmbah2 pas tgk video cgu2 kna posting kt pdalaman ms sambuatn ari guru kemarin..mudah-mudahan Allah mmpermudahkan urusan kita semua bagi menjadik seorang murabbi yg cekal...amin~

mls nk ckp byk.. ingatan ntok diri sendirik dan dak2 junior yg kot2 terklik blog ni
ingat2 n pepandaila bawak diri kat tmpt baru
~dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung~


psstt:tanx to diba,cud n farah yg melepaskan tkanan bersama pas 7hari bersekolah mggu pas, sronok dpt meregang otot n excersice kt carpark =p



8 comments:

sweetbutterfly said...

oolala..

wah..bakal cikgu rupenyer...eh..ke ustazah ni..???
hihi..gud luck for future la ek..

p/s: hari isnin memang kalau boleh nak hilangkan dari kalendar..tapi kang satu minggu 6 hari jek...hish..lagi cepat mase berlalu kang

cottoncandy said...

oit
ak da bc da n3 ni b4 dz..
tp xpasan lak pic 2..
hahaha
lawo2~

Bazzstary said...

mkasey cik nisah
aah..ustazah ke?
lom lyk g kot...
x cukup ag ilmunyer ni..
doakan la ea~

Bazzstary said...

gambo ko la paling menyerlah skali cik cud oi~
tangan belang nyamuk
haha

diba said...

a'ah..btul2 ak bce dh entri ni..tpi xpsan gk gmbr bebudk cute kt bwah 2..hehehe
sme2 ek,thnxs gk kuar sesame~;D
tp gmbr kat ats bukit 2 ak xdr lam gmbr pn..huhuhuhu

Bazzstary said...

oo x pasan ea?ade symptom2 h2n2 ni...

xper2 aq da siap tag ltk kt fb..sile lah komen

btw cik diba..korg kt otw ms tuh~

trisari cahyaningsih sarimin said...

haha..semoga berjaya jdi cikgu yg bek n hepi go lucky
bertuah anak murid ko..!!! hehe

Bazzstary said...

mkasey tri~
ko pon same
moga mnjadi pn doktoR ANING yg sporting~