merasmikan~


ari sabtu lepas,lepas tawaf satu lowyat, aq plg dgn 1 prasaan hampa.. benar, syukur aq pnjtkn krn tlh mnemui ape yg aq mahukan disane..tp ade 1 ag bnda yg bermain2 d fikiran ni..

amendenye bazz?

huu.. tntunya ase rugi x sambar broadband..tp mhl sgt laa..modem RM300,rate 68..sameje cm memula aq usya 2-3bln pas ngn dayah, terfikir gk nk bli wimax..tp ade ke cheras ade line,tp kt bngi x smpi ag linenye..huu

tp..

ape yg mbuatkn aq terasa sesalannye ialah bila blek mktb nk on9,wireless plk da lost no where..akibatnya 12jam tnpa henti lptop aq bjaga ntok mndownload software n mkmt yg amt dperlukan pd mlm itu dgn meminjam moderm munirah..huu pnt2

nmun,sudah2nye kami dpt biter yg benda alah tsebut ade kt UKM

jd dpendekkn cter, skalung ucapan mkasey buat munirah sb bg pnjm modem ntok smntara pd mlm tu n cud sb sudi tman aq tawaf low yatt smlmnye n mira sbb same2 mendorong aq mmbuat kputusan ini lusanya di pesta konvo UKM.

jd ntok tidak mmbuang masa ag..





saya dengan ini merasmikan pengaktifan broadband celcom..

~ngee.. best2 xyah lg nk pnjm2 o mlepak d cc lg,mdahan aq kan mndpt mnfaat drpdnye~


psst:.sape2 yg bminat ley la kontek i kay?moderm harga standard pc fair, hny RM50/month.

padamu ku bersujud


Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu Ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

(Chorus)
Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud


Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah


Pada-MU...

psst: apa yg berlaku kini mungkin kfarah buat hamba yg kerap melupakannya,ayuh kembalilah.. ~padamu ku bersujud ~

virus MJ vs SYSTEM RESTORE


tatkala dunia tgh gempar dgn wabak H1N1,kami kt KPI ni ngah kalut ngn virus MJ atau lbih dkenali ngn virus michael jackson yg mnyerang ym2 bg pengguna pc yg on9 ..

memacam gak la usaha n fikiran tlh dikerah ntok carik pnwar dan menyahkan virus MJ ni tp x bhasil..ade yg cube uninstall ym n install smula...xpon install virus scanner baru,ade yg cdgkn tukar password ym n ade gak yg suh Format je.. adois jenuh btol ..sgt la mggangu tmbh2 nga musim bz mula mnjelma,smpaikan cian kt sorg mmber, runsing palenye bile kna maki2 ngn org lain gara2 virus ni..malah ade yg smpi mggelarkan ni virus laknatullah..dasyat sngguh n ade gk kwn yg tnye,MANA JANET JACKSON,xmow amik adek de blek ke??haishh..

aq pon x tkcuali..malah da mnjadi slh sorg penyebar nyer (tnpa sdar taw bkn sesaje..huu,aq hny mgsa keadaan) tp syukur la ade mmbe oldskewl shout kt ym, katanye die da xder virus daa..so aq pon cpt2 mnuntunt ilmu dr die..(tq juan!)

n pastu, barulah aq taw apa itu kgunaan SYSTEM RESTORE,

System restore sangat berguna sekali bagi sistem komputer karena, ketika sistem mengalami masalah sama ade masalah virus, registry,o masalah lain, masalah tersebut bley diselesaikan melalui system restore..

mudah je..
1)klik start--> all program
2) accessories-->system tools-->system restore
3)klik kt tarikh sblom kite djgkiti virus tu..next..next..
4)restart

n alhamdulillah stkt bbrape jam ni ok laa,xde plak aq dgr aduan pape, o ym termati sndrik pon tidak..ok la kot kn?

so the winner goes to SYSTEM RESTORE!!

psst:bazz da x ingin ke angkasa tp ingin back to school,hee da bley tdo lena ni,assalamualaikum~

seni dalam pendidikan

monday blues dtg ag..
tp aq ttp mnggagahkan diri dtg ke kelas pagi ni..wah~ sb ade 1 je booster yg aq perlukan tiap2 isnin ntok merajinkan aq dtg,bkn assmbly o usrah..tp subjek SENI DALAM PENDIDIKAN aka SDP.

SDP ni bley lah dipecahkan kpd senilukis dan muzik,sgt sronok blaja ilmu SDP ni tmbh2 dpt lecturer yg unik n kreatif cam EN Mokhtar..byk karya masterpiece yg kami wat dlm klas amalinyer..hihi..masterpiece la sgt..salu jer kna kritik dek bliau..tmbh2 klw disuruh mlukis..tp siyes x rase ape, malah bertmbh minat!

cthnye cam td,awal2 cikgu ckp de xmahir nk ajar muzik2 sb klbihnnya pd senilukis, tp bley plak cikgu agihkan 3 kump n hasilkan bunyik2 dr perkakas yg ada dlm klas sambil menyanyi lagu knk2.Bliau mahu mnilai kump mane yg bjaya menensemblekn pkakas2 tsebut bersama dgn lgu atau tnpa lagu(ade muzik latar je)..jadi mcm2 gak la alat yg mnjadik mngsa cam pensil kayu,tin biskut,senduk,plastik,botol air n etc,jadi pas dberi ms,kump 1 yg tdiri drpd grup llaki bwk lagu can mali can,grup 2 lagu bapaku plg,n grup kami bwk lgu jong jong inai..

kata cikgu kump 1 x brape kemas muzik latarnyer sbb x ckup korum ,kump 2 ble mnyanyi ok,bile x mnyanyi x dpt tgkp rentaknyer..n lastly kump kami..cgu ckp ok..dpt tgkp muziknye ble x mnyanyi..hee bgga2,wpon men hempok je pon..plus,seb bek aq google lirik jong jong inai ntok entry sblom ni..hehe


nilah antara percussion yg di ensemblekn oleh percussionist amatur kump kami




botol yg diketuk oleh yan(tiada dlm gmbar),botol nescafe pnuh skru n paku yg dgoncang oleh awatif,pencil case yg dgesek oleh kak ros,pen yg di tiktok oleh kak baie n jag yg dipalu oleh bazz..


hmm..ble dkenang blik,dulu2 ms di bangku skola rendah,klw tny sbjek ape yg diminati da tntu aq xkn ckp seni punyer..no no no..xkan xkan..

sb seingt aq laa klw mtplajaran seni jer,bile tang lukis2 ke warna2 ke msti salu x siap n knalah bwk kerja yg comot momot tu blek umah, n msti kna mrh ngn encik abah,sb de x suke aq spent byk ms wat menda alah tsebut bbnding wt matematik depannya tiap2 mlm..dan kna denda x ley tdo, selagi xley jwb..huu

tu blom ag bab muzik2 ni,lg laa jenuh aq nk hapal not rekorder yg mngluarkn bunyik ntahpapentah..n aq mmg x minat nk msok ptndgn nyanyi2 solo2 ni(sb gru beso dlu suke wat ptndgn nyanyi2) hatta nasyid scara jemaah skalipon..smpaikn pnh la ms dajah 4 ustaz tu tnyer np awk tamaw msk nasyid n siap test vokal ag kt dpn klas n ustaz ckp ok jer tp aq ttp xmaw..last2 sbbkn sume org kna wakil klas, kna la ngapal teks msk bcerite n besyarah.. adoiai..tu kot jadik peramah
(byk ckp snonyer),ngee~

jadi aq bknlah berbakat sgt n bminat sgt pon bab seni2 ni~

tp aq mndapati amtlah berbeza keadaan dulu dgn skg dimana keterujaan untuk blaja adalah membuak2 dari keterujaan ms skola rendah dlu.. mgkn sb ms skola rendah dlu,sb kite slalu dihantui dgn pasaan malu bile salah main, malu bile x lawa dr org lain, n malu bile cikgu x tampal karya kite sb x dpt A malu kna gelak dsb..tp pendek kata sume tu stat dr MALU kn?kn?

tp tu dulu,skg tidak ag..tataw laa nk ckp ati ni kering o insensitive..cume mgkn aq stju dgn ppth 'alah tegal bisa biasa' kot..sbb 1 ktika dulu aq pnah rase malu n mdh down ble dkRItIk dan dmarah..specially smasa mAen bonang dlm team gamelan PEKOMPERI..salu kna mrh ngn Cikgu Isa dpn kekawan lain..tp itulah adat belajar, dan aq x salahkan cikgu pon sbb mmg jenis aq kot..kna marah bru pickup lbih skit hee..akhirnye, Alhamdulilah...berkat kesukaran itu barulah tawu manisnyer menikmati saat KONSERT MUZIKAL PEKOMPERI itu

namun ape yg bestnyer blaja SDP ms aq d bangku mktb ni,aq salu rase ingin maju ke depan n menjana eleman kecerdasan pelbagai yg ada dlm diri ni..dan Aq gk sedar yg kite perlu saling mlengkapi antara satu sama lain..cbe bygkan lagu jong jong inai tu klw sorg je hempok, alamat ntahpape la rentaknye kn? jadi...apa yg penting??


KERJASAMA!




psst: ssungguhnye apalah ada pada irama dan lagu andai tidak senada..
Andai dipisah... lagu dan irama..Lemah tiada berjiwa....hampa~


jong jong inai

Jong jong inai
Mak ipong waja wali
( 2X )

Jong jong inai
Mak ipong waja wali
Sepak tunggul inai
Berdarah ibu kaki
( 2X )

Semangkuk jerluk
Sepinggan dagang
Tak cukup pulut
Tambah nasi dagang
( 2X )

Jong jong inai
Mak ipong waja wali( 2X )

psst...lgu rakyat ini swai dnyanyikan bilamana anda tensyen mlihat inai dijari anda yang da x nmpk cam inai, (pengalaman sbnar penulis bile ada curiosity yg sgt tgi~)

n sambil aq google td,jumpe la artikel ni..tahukah anda hukum membuat ukiran2 inai di tgn .
klik sini ntok maklumat lanjut

apa dalam ati?

saat ptama kali aq tgk bendA alah ni,trus aq da terdetik akn blaku ssuatu..

HEART BREAK

psst: aq x mahu berhujah apa2 dan hanya ingin senyap sb itu yg salu aq lakukan bile hatiku di breakkn oleh kamu~
hingga kamu akn kata,bazz aq x suke tgk ko wat muke cmtu~tp kamu xpulak tnye nape kn??
jadi biarlah hanya aq dan Allah sahaja yg tau apa dalam ati ni ..
maafkan aq n moga Allah menyembuhkan HEARTBREAK di hati kamu dgn izinnya~