virus MJ vs SYSTEM RESTORE


tatkala dunia tgh gempar dgn wabak H1N1,kami kt KPI ni ngah kalut ngn virus MJ atau lbih dkenali ngn virus michael jackson yg mnyerang ym2 bg pengguna pc yg on9 ..

memacam gak la usaha n fikiran tlh dikerah ntok carik pnwar dan menyahkan virus MJ ni tp x bhasil..ade yg cube uninstall ym n install smula...xpon install virus scanner baru,ade yg cdgkn tukar password ym n ade gak yg suh Format je.. adois jenuh btol ..sgt la mggangu tmbh2 nga musim bz mula mnjelma,smpaikan cian kt sorg mmber, runsing palenye bile kna maki2 ngn org lain gara2 virus ni..malah ade yg smpi mggelarkan ni virus laknatullah..dasyat sngguh n ade gk kwn yg tnye,MANA JANET JACKSON,xmow amik adek de blek ke??haishh..

aq pon x tkcuali..malah da mnjadi slh sorg penyebar nyer (tnpa sdar taw bkn sesaje..huu,aq hny mgsa keadaan) tp syukur la ade mmbe oldskewl shout kt ym, katanye die da xder virus daa..so aq pon cpt2 mnuntunt ilmu dr die..(tq juan!)

n pastu, barulah aq taw apa itu kgunaan SYSTEM RESTORE,

System restore sangat berguna sekali bagi sistem komputer karena, ketika sistem mengalami masalah sama ade masalah virus, registry,o masalah lain, masalah tersebut bley diselesaikan melalui system restore..

mudah je..
1)klik start--> all program
2) accessories-->system tools-->system restore
3)klik kt tarikh sblom kite djgkiti virus tu..next..next..
4)restart

n alhamdulillah stkt bbrape jam ni ok laa,xde plak aq dgr aduan pape, o ym termati sndrik pon tidak..ok la kot kn?

so the winner goes to SYSTEM RESTORE!!

psst:bazz da x ingin ke angkasa tp ingin back to school,hee da bley tdo lena ni,assalamualaikum~

3 comments:

sweetbutterfly said...

waw...tak sangka penangan 'Michael Jackson' ini masih ade walaupun org nyer dah tiada..isk3x..

~Tahniah la diucapkan sebab berjaya menumpaskan virus laknatullah tersebut...hehe=P

Bazzstary said...

tular.jgn tataw..cian kn?
he's not really R.I.P.

Bazzstary said...

u r not alone..
For Allah here wif u