another .F.I.V.E. : sukar dlm senang


assalamualaikum

hee..tgh belek2 tenet skali dptlaa msg ni dr seorg bazzfren..ttg .F.I.V.E. lg (ni bkn tag lg yer) tp lima perkara semua kita mahu n kita usaha n kdg smpai sanggup berhabis utk mendapatkannya 
 amendenya?
 
1. wajah yang cantik
2. duit yang banyak
3. kesihatan yang baik
4. anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita
5. tidur yang nenyak tanpa gangguan..

da memacam cara dah buat,tp xley gak?so macam mane nk dpt ni?
senang jer untuk mendapatkannya hanya 15 minit setiap hari.


kata nabi saw; “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zuhur tiadalah padanya rezeki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan, dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.”

 tp ironinye another F.I.V.E diatas, sukar dibuat wpun senang kn?

kata nabi lg: ‘sampaikanlah daripada nabi saw wlpn 1 ayat ', Allah x tgk FIVE yg ats skali tu, tp Dia akan nilai another FIVE yg kite wat, hm..mgkin yg menyampaikan ni x lah sebaik mane,tp sesamelah kite pbaiki diri n jaga solat kite ok?

No comments: