reben pink ini~



sy telah dianugerahkan reben pink ini oleh kak wife wise..dan 5 fakta menarik tentang pemberi award nih..

1)mula mengenali kak wife wise bile sesame menginap di dorm blok e ujung tahun 2007 masa PEKOMPERI join konvo yg ptama kt IPBA..hoo ms tu bliau amat garang krana tragedi sejadah~

2)semakin rapat ngn kak wife wise semasa wat PBS yg terakhir bersama di SK Sri Cheras apetah bile blk kol 11pg dan sempat melepak di umah nye aritu..hee

3)seorang kakak yang baik n pendengar dan penasihat yang baik juga..

2)kak wife wise adalah seorang pemandu yang cekap..terbukti bile slalu menghantar sy plg ke kg halaman~

5)masih terserlah ayumu wpun tlh berpunye..haha



>>Tulis 10 fakta/hobi tentang diri sndiri sbelum memilih penerima award seterusnya..

1)orang susah nk sebut name

2)ustazah-to-be..praktikal bln 3 ni

3)suke berkawan, x suke bile x berkawan

4)wpun sdg mnangis tp msh bleh senyum dan ketawa

5)sepet n specky

6)ank sulung tp org kompius bile adik2 lbih tggi

7)telah memelihara sebuah hybrid(acer 3460) dan sbuah muscatteer(lenovo G450)

8)seorang yg garang, cpt marah tp x reti nk berdendam n cpt ase besalah

9)sgt suke berjalan2 n bcuti ngn keluarga dan kekawan n jadi babysitter kpd anak2 sdare yg kiut miut n nakal

10)sgt suke suasana kg dan mlihat sunset dan ujan~
(klw bley nk posting kt kg2..jemu ngn bandar)



dak2 yg nak ditag..silelah kalaw rajen~

1)zeida comey la sgt
2)dibaungu
3)syahidah IPperlis
4)faiqah nenek-to-be
5)samm
6)kak adah
7)nadia the viva
8)syahidah anizah
9)nisah izzati
10)cud charmed (adiah sempena bday blognyer..)

bdua lbih baik


bdua lbih baik

sgt baik dr bersendirian

trutama klw dapat berinteraksi ngn org yg tersayang n disayangi

malah mrujuk subjek EDU 3106-budaya yg kami blaja sem ni..suatu interaksi mlibatkan sekurang2nya 2 org atau lebih dapat mewujudkan kelompok sosial
malah,dalam Islam sendiri,wpun hny 2 org, ttp mencukupi ntok membentuk jemaah dimana ada imam dan makmumnye..begitu juga ngn fitrah manusia dimana hawa telah dicipta dr rusuk Adam ntok mlengkapi dirinya~

jadi mkasey x terhingga..terutama mak abah,kakngah adik iqa n kawan2 tersayang yang amat disayangi..yang telah berinteraksi(bersama) n melengkapkan kelompok sosial yg kita bina dari 2 berkembang menjadik 3 dan 4 malah infiniti,mudahan simbiosis antara kite kan kekal dengan izinNya~




~gigi putih dan pink tersebut juga berfriendship berdua~

psst:credit to thevanillalover krana tlh menjiwangkan saya pd hari ni..gambar trsebut pnuh ngn sentimental value..tanx ema..bdua tu lbih baik dr sendirian~

ketekalan

tekal...

buzzword yg baru harini dijumpai..

tu pon dalam subjek PIM3110-penilaian,pengujian n pengukuran

ketekalan mmbawa maksud konsisten

ketekalan sgt penting bagi menguji kerealibilitian sesuatu ujian sebelum murid diberikan ujian tersebut maka berlakulah pemurnian dan moderasi

ok,itu mmg satu ilmu baru

tp masalahnye skrg : result peksa jugak adalah tekal..dan tekal laa jugak kata2 abah yang berbunyik "kakyong ni cani laa resultnye..tekal sungguh!" haish..amat perlukan booster~



~~mode:jiwa2~~

 sdg dlanda mode:jiwa2 dipg isnin smbil siap2 nk PERGI kls..layan je ar..

sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..

sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi.. 
pergi....





psst: kena btol aizat ni wat theme ala2 1mesia n dedicate pada tokoh2 mesia yg dah PERGI..
so lgu yg sguh sweet ini dtujukan buat mreka yg PERGI mnjalankan tugas serta tggjawab kpd diri,bangsa dan negara n  translation buat cik paeq-I GO( lgu aizat,lirik pete teo n amran omar)