for the rest of my life

arini pas g makan kt umah org kawen..xtvt kami adek bradek ialah moviemarathon..sukati je dak2 ni rquest nk tgk cte ape je lam my muscatter ni..
tp sblom tu ktowg sambung xtvt yg tgendala sblom kami g kenduri td iaitu KAROKS~


3org dak senget : kangah,adek iqa,kayong

menurut logik aq..xtvt karoks ni amatlah sonok dlakukan ble anda drumah bsama adek2 yg senget n bilamana mak abah anda wat tataw ape yg anda wat..jadinye..berbekalkan plug in lyric yang ade dan desktop background windows 7 yg btukar2 pas stiap 10saat..mmg layan ar..pas satu2 lagu ktorg sambung nyanyi2 dari zaman rock kapak hingga la lagu tahpaper bunyik skg dan memasing da ala2 yuna dah..hee..dalam riuh rendah tu tibe2 aq terkesima bile dgr satu lagu yg liriknye amat mnyentuh hati..FOR THE REST IN MY LIFE-MAHER ZAIN

Lagu ni sgt tacing..memula aq pnah dgr kt blog PCI n blog Assyahida..tp dgr2 camtuh jelaa..x pnah la plak nk dload o mnghayati tol2..dan sblom ni mmg pnh dgr lagunye yg lain -insyaallah n barakallahuma..tp siyes this one mmg sgt tacing...yg aq paham dr bait2 lagu ni si penyanyi ni seolah2 bjanji pd isteri de..n de sgt bsyukur pada Allah krana menemukan de ngn isterinye yg merubah hidup die dan bdoa Allah merahmati khidupan mreka..

hailaa..sweet kan..nak nanges je rase..

ok..aq xde laa niat nk post this entry sbb ade kna kna mengena ngn vlentine's day lak kan..s a muslim pon,kite x ley clebrate perayaan yg mnyrupai kaum lain, apatah lagi dikaitkan ngn agama mreka..n klw nk tawu detail sal ni sile klik hukum rai valentines day n jual bunga Malah Islam tidak mengiktiraf hari kasih sayang. Kasih sayang dalam Islam bersifat universal, tidak dibatasi waktu dan tempat dan tidak dibatasi oleh objek dan motif. Hal ini sesuai dengan hadis : 

"Cintailah saudara seislam seperti kamu mencintai dirimu sendiri." (Riwayat Bukhari).

n ikot logik akal aq laa..nape ble ari tu je baru sebok2 nk sambut,nk bg hadiah,bunga n so on..bkn kah stiap ari adelah hari kasih syg..bkn stakat ntok kapel2 jer..tp bile kite ase stiap ari tuh adelah ari kasih syg buat suami-istri,anak-beranak,adik-bradek,kawan2 n guru-murid, in case ade ase nk memarah or bgadoh-gadohan otomatik ase cam x kena je,serba salah..sah2 masalah or symptom kkurangan kasih syg dpt dikurangkan..dan we can love the others unconditionally seolah kite syg kt diri sndri~

tp tu ar ,kite hny mampu mrancang Allah yg mnentukan..dan disini aq ade skit kecelaruan kefahaman 

PUAN R ckp : doala dr skrg..dan carik la ssorg yg syg kite lbih..bkn kite je yg syg de..klw da jumpe,take a grip~
ENcik B ckp : jodoh x yah dicari,klw blom masanya kite carik cane pon x jumpe~

hailaa..mane satu yang btol ek?hm..

so aq wat satu pegangan bhw: Allah yg tawu pe yg terbaik buat kite..kite hny bley doa n tawakal..dan pastinye ntok dptkan yg terbaik kite kna usaha jadik yg terbaik gak..mudahan Allah bukakan hati2 yg bkenaan ntok mnerime kite seadanya dan bsama kite for the rest of my life..


Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Title: For The Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
To the end of my time
I`ll be loving you..loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself I feel so strong
Everything was changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
To the end of my time
I`ll be loving you..loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
In front of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
To the end of my time
I`ll be loving you..loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you
I know that deep in my heart..


psst: tataw ar da bape byk kali aq dok dgr lagu ni arini.. smpai adek2 sy pon da bsing cam xde lagu lain nk karoks..kt knduri kawen td pon dorg dok main lain lgu ni..haha..layan~

No comments: