"memantap ukhwah memperkasa ummah"

assalamualaikum

salam maulud nabi..sempena ngn tarikh kelahiran nabi Muhammad saw.junjungan kite..marilah kite memperbanyakkan selawat bg mnanamkan kcintaan pd baginda dan menjunjung sunnahnye..saje nk syer tema sempena maulud kali ni ialah "memantap ukhwah memperkasa ummah"

seolah2 tepat ngn tema tersebut..alhamdulillah,dberi kesempatan bertemu dgn shbt skolah dulu iaitu zahidah ,nadia, kiki, dan suwaibah..pjalanan bermula bile kiki dtg amik aq kat mktb then ktowg g ukm..yg kagumnye..da la baru bbrape kali je jalan kt ukm..x jumpe jalan g kolej kris mas tp gamble je..tup2 nad ckp jln ktowg tu ialah short cut nk g klj de..hee..hebat x..tp cuak gak ar..ready je klw nk kna jalan kaki naik bukit n sorong moto sbb jalannya agaklaa bbukit..hehe strusnya kami g buka pose kat azura dan singgah solat d masjid ukm sblom lek siap2 ntok beriadah di malam hari~

العقل سليم في الجسم سليم

then pg kami dimulakan ngn qiamulail (gara2 tsilap qiblat,subuh kna solat 2 kali=p)kmudian siap2 ntok bli sarapan dan sggh amik su..berbekalkan ns+kuew tiow+meehun+mee gorng dan roti kesihatan kami pon gamble je carik jalan ke semenyih..lawaknye terawal masuk simpang hiway..jadik kna dua kali tol sbb kna amik uturn pas tol..then bila tiba di sana...operasi mencari tempat untuk bermandi manda plak... macam pg jungle tracking je..hehe sebab bawah n yg kat tengah dah penuh...maka haruslah kami mendaki ke tempat yg lebih tinggi untuk mendapatkan tempt yg lebih privasi...tapi akhirnya jumpa tempat yg best n mcm air terjun sikit..iaitu jeram..tp slps berendam lam air cetek x sampai lutut..haha

pelbagai xtvt tlh dirancang..dan antara xtvt yg plg diminati ialah mandi shower dan membuat empangan..ramai yg teruja ntok merasai nikmat air yg deras dan dingin..

berenang juga adelah sunnah nabi

masa balik terlajak sampai jelebu negeri sembilan dan menggunakan jalan macam pg ke cameron highland...hoho..pencapaian yg agk membanggakan disitu..itulah pemanduanku yg plg  jauh dan mencabar gara2 terlepas simpang..yang duduk dibelakang haruslah sudah rasa pening3...pastu serender ar bg blik kt ajk pengangkutan..nasib baik x muntah kan..kalo x hbs kereta nad...then singgah solat di masjid dan tetibe masjidnya kunci...nasib baik nad bawa telekung...jadi kami begilir2 solat di depan pintu masjid tersebut...smbil berhalaqah..strusnye pjalann diteruskan-brek mengejot ntok slmtkan kucing-alhamdulillah smpai jua di umah baz...dan mreka pon plg ke kolej memasing slpas ujan behenti


ajk tertinggi: nad-ajk pengangkutan, zeida-ajk makanan, su ajk-ksenian n kbdyaan, kiki- ajk kerohanian, n bazz-peserta program

psst: maaf pd yg lelain..since this small one is a little success..pasni insyaallah ley ajk ramai ag..n credit to zeida's blog(tanx wes..aq edit2 ni.. mls nk type byk2=p) n welkam...harap korg sudi dtg umah aq next time sorry klau layanan kami x mmuaskan...all the best to my bazzfren..mudahan korg dpt do well lam exam t..luv u ol..mkasey ntok kenangan terindah ini..harap ukhwah kitekan lbih mantap pasni~


4 comments:

Misz SeroJa said...

haha
yang air paras kaki 2 memang x ley bla..ekekekke

Misz SeroJa said...

2la..
pattlah masa baca entry ney macam ada ayat aku sikit3..ekeke

tp x kesahh pon..
;p

Bazzstary said...

tp besh ar..smgt gler su g carik pot ntok kite sume smpai jumpe ketam sungai golek2 ag..

nway.tengs

diahana said...

hahaha patut la tyme bc mcm pnh bc lg2 part haruslah haruslah mmg cn4m ayt zeda hahaha...
thanx krg really having fun!!!~ XOXO..