silent reader

apa itu SILENT READER?

silent reader jika ditafsirkan secara literally ialah pembaca senyap. sinonim bagi senyap ialah x bising2,senyap je x keluar bunyi.. maka bolehlah dirumuskan bahawa : silent reader ialah pembaca yang membaca tanpa mengeluarkan sebarang bunyi bising..=P
tetapi sbnarnya istilah ini lebih sesuai digunakan di alam maya ni dimana SILENT READER ialah pembaca yang membaca dan mengusya blog,website,laman sosial org lain tanpa mninggalkan sebarang jejak seperti komen2 dan link...

mengapa begitu?

SILENT READER biasanya mungkin seorang yang pemalu, x tau nk komen ape, atau xknal pon dgn si empunya web tp saje2 nk usya.. x pun malas nk tgu loading untuk isi ruang word verification itu..btul x?(kalau betul angguk, kalau salah geleng ye?)

jika anda pengguna facebook anda bolehla mggunakan aplikasi "bagaimana mengetahui profil kamu dilihat" dan seumpamanya. Maka akan keluarlah gamba2 si silent reader itu satu persatu.. manakala jika anda seorang blogger ade gak cara nk detect SILENT READER ni,antaranya dgn memasang aplikasi 'life traffic feedjit" di blog anda dan keluarlah url website mereka. jadi, adakah kamu salah seorang daripada mereka?hm..

taper2..jgn risau..da dapat kenalpasti da sape..die n la yg salu ulang alik usya blog org ,tp x tggalkan komen pon..sampai ati sungguh! ishk2

nah, inilah muka si SILENT READER yg telah sy tgkp di blog ini
tp kpada mereka yg bkn SILENT READER dan follower blog ni, mkasey byk2..
KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA!


psst: i used to be SILENT READER gak.. tp klw tetibe terterjah blog yang cambest tp kite x bape nk knal ngn org tu kan,x kanlah nk mengomel yg bukan-bukan plak kan?maka, silelah lawati blog seorang student-model sampingan tapi blogger tegar-hanis zalikha dan
sahabatnya yang macam muke jimmy-nabeyl.. kalau macam dorg ni asenye da x kesah ade silent reader sbb mereka sgt femes,smpai 3000 org mlawat 1 hari.. manakala blog kereta mayat untuk persediaan sblum jadi mayat dan website ksihatan yg kini berwajah baru hasil kerja tgn BAZZfren sy yg simple tp smart gile sbb die mesra pengguna.. tp syyyhh! ingat taw, bace senyap2 je ea... ade org kt sini nk kna bace buku senyap2 ntok exam 4 hari bturut-turut minggu ni..haish

3 comments:

Bazz Rianne said...

syyyhhh..
jgn komen ape2..=P

student said...

nak komen gak lah..:)

Bazz Rianne said...

haa..ko da x jadik silent reader da laa student

baru nk main hide n seek..hehe