gud news

alhamdulillah..

smlm baru dpt gud news dr ketua blok C..khabarnya proses pendawaian x dimulakan lagi malah tak tawu bile mulanya.Maka kami bolehlah balik ke bilik masing-masing. wpun dlm ati ade gak terselit ase nk sekeh-lempang-bengkek gile kat orang tertentu tapi syukur Alhamdulillah..kurang satu keserabutan dalam pale otak warga blok c yang akan berpraktikum..tak perlu lg menumpang bilik orang, xperlu juga menyempit di surau yg penuh dgn kotak-kotak umpama mangsa bencana alam dan bolehlah merehatkan kepala yang jenuh memikirkan dan mencari-cari umah sewa wat sementara waktu, hanya perlu mengerah kudrat mengangkut pulang kembali khazanah-khazanah, peti-peti dan kotak-kotak yang telah diloading di tempat tumpangan sebelum cuti itu,namun nikmat dpt bilik sndiri masih gud news ..ayuh sume wat sujud syukur

dan pastinya perkara sbegini PASTI akan berulang lg.. disbbkan budaya kerja LAST MINIT! apabile sumer hal2 baru nk plan last minit,baru nk bincang last minit,baru nk gtaw last minit,sumer benda akan jadi cacamarba-short notice-pendek akal..alamatnya ramai laa akan menjadi MANGSA KEAADAAN..tp disebabkan x ramai yg berani nk speak up dan redha aje..maka ase sekeh-lempang-bengkek gile terpaksa dizahirkan secara senyap..selebihnya sabar je laa..

" sabar itu iman,
duit bukan kawan,
dunia hanya pinjaman dan
mati tidak berteman..."

mujur terbaca quote ini di status kawan di facebook td,terasa sejuk kejap tp buat masa ini, aq malas nk fikir dah dan nk fokus pd praktikum..mudahan Allah bantu hambamu ini..lancarkanlah lidahku nk mengajar bahasa syurgamu nanti~

psst: nasihat ntok diri sendiri gak -buangla perangai LAST MINIT kite klw nk jadik manusia panjang akal...

2 comments:

Anez said...

hehe..masing2 ada masalah berkaitan praktikum masing2. semoga kita semua dipermudahkan ye.amiin~~ :)

*sesungguhnya masalah itu mematangkan usia manusia*

Bazz Rianne said...

yaya..
ni lah cabaran guru pelatih..
lom lagi dah jadik guru terlatih..

*nway ati2 ye di JB nt