the lord of the ring



snanye nk cite sal cincin..xde kaitan ngn the lord of the ring n so on..n x juga ade kena mengena dgn x sabar2 nk kawen dll..tp hanya hndak meluahkan some point of views tntang sebentuk cincin..ase terpanggil nk mengupas gara2 dok usik-mengusik kawan2 tntg profile pic kt fb = gamba cincin idaman msg2..

sume org tahu cincin tu adelah penyeri di jari n mempunyai byk definisi kepada si pemakainya dan melambangkan status si pemakai,sama ada tunangan org atau istri/suami org..
malah sunnah nabi saw juga memakai cincin di jari manis bknnya di ibu jari seperti firaun..

dan bg aq lak.. pakai cincin..sekadar suke2..sbb klau tgkp gamba macam menyerlah je jari disitu.. dan aq suke tgk cincin di jari org sbb boleh sakat menyakat..malah pernah terjadi di sekolah sebelum ni,ank2 murid kompang ku sampai bertanya yg ustzh snanye dah kawen ke blum?gara2 ternampak2 cincin kt jari masa memalu kompang..bgitu gak bile diperkenalkan di perhimpunan sekolah awl bulan lepas, kami berempat masing2 diperkenalkan dengan title Puan! PUAN NORBAZRIANA..pastu sume cikgu dok tny,umo awk brape?haha.. mujur x gelak bguling aq kt situ~

jadik,nmpak x stigma org,hny kerana sbentuk cincin..malah untuk merancang sebuah perkahwinan,slagi xde sebentuk cincin..x lagi boleh diteruskan. wpun ms skg ni ade yg tak pakai cincin tp tukar kepada bracelet rantai n sbgnye..tp itu terpulang pd budi bicara individu masing2..

n klw ditanya ape jenis cincin idaman aq..erm..aq sgt adore pada emas putih,sgt!
wpun ade org ckp,emas putih jika dijual smula,nilainye agk rendah berbanding emas 99 tu haa, n ia ssh nk jaga n byk lagilaa..tp da klw namenye pon cincin kawen, mestilah kite nk satu yg klau bley kite hargai n jaga smpai akhir hayat..watpe nk jual plak kan...klw x muat skali pon wat laa loket rantai ke frame ke pape..hm, lagi..aq x brape ske ukiran berat2 sgt..nk unik tp simple..supaya xde la same cam org lain punye..kang tertukar plak..hee..cam kat sblh ni pon ok kot..(ni pon slpas di google akibat disuruh oleh kekawan ntok dibuat profile picta..)
simple je tp tatawlaa how much it cost..silap2 lg mahal dr sbijik keta..wah,jenuh laa nk kumpol duit!

tp kini jari udah kosng..cincin ku dah hilang..perlukah mncari seorg sugar daddy sbg bakal suami ntok mendapat sbntuk cincin idaman? hee..jangan2..yang penting ijab wa qabul dan mas kawennye..bkn menda2 smpingan sekadar adat dan ikut-ikutan org tu..tp kehendak manusia..sekurang2 nk laa jugak kan?haha.. xpon susah-susah sgt bagi je cincin ni ha...



psst:pd yg berkenaan: something is better than nothing..usaha itu perlu! bazzsya! =P

2 comments:

Me said...

haha...
klu dpt cncin yg bwh skali 2 pon,trime je la...lebih baek dr xde lgsg..=P

Bazz Rianne said...

haha,,tawu taper..janji kawen..ye x?
tp pastu aq pakse sile bg umah besa,keta besa..amcam ley?