umah vs ostel?

ok..skg da masuk minggu kedua latihan mengajar kat skolah kajang. boleh dikatakan hampir setiap hari berulang alik dari umah. tp sempat gak laa bermalam kt maktab ari jumaat lepas sbb nk jumpe lecturer dan loading barang dari blok E dan melepas rindu ngn beberape org kawan..giler rindu kt 'dak2 kecoh' yg salu kna sound ngn warden blok ni, geng redaksi n pekomperi dan geng bilik tb...sempat gak laa aq menziarahi sahabat2 kt umah sewa dan menjejakkan kaki kat pasar mlm putrajaya ngan asiah n najmie.lame kot x jejak putrajaya ,dulu hari-hari ulang alik putrajaya sampai expert segala cabang jalan! sgt sonok bkumpul smpai x sempat pon tdo bilik sndiri.. *to diba : nt kite marathon ea?

bermacam-macam citer gak laa yang aq da dengar drpada sumer org yg aq sempat jumpe spanjang minggu lepas..mostly byk yg worst dari praktikum lepas,kesian..dan bg aq wpun skolah baru ni x la sepenat ms dok skolah dulu tp..hoh.giler RINDU kt SKP 8(1)..kat 5 Anther n 5 Style. kt dak-dak kompang..kat cikgu-cikgi yang mesraa..jeles jer dgr cte member yg dapat sekolah aq tu dulu..huu~


tp taperlaa...past is past kan..aq mesti teruskan!takut-takut yang dikejar x dapat yg dikendong berciciran...dan tadi pon,buat pertama kalinya aq dapat masuk kelas. 5C maa..memacam laa cikgu pembimbing aq warning sal budak-budak kelas ni..n dorg sgt kesian kat aq sbb dpt kelas ni..tp aq xde rase pape pon..dan so far alhamdulillah..i like those kids..beselah budak2 nakal sikit tp CHOMEL kut.. macam aq gak dulu kot,byk ckp,meloyar..nak marah pon x sampai ati..haha padan muko sendiri! erm.. majoriti sekolah ni ramai cikgu cikgi daripada pantai timur malah kawan-kawan sepraktikum aq pon terdiri daripada akak-akak kelantan.. genap 2 bulan, kecek klate belako la kawe weh!

dan balik umah td,mak abah kecoh kangah dpt offer letter drpd poli..kangah yg spatutnye masuk ntok intake november telah dinaiktaraf ntok intake jun..klaw die trime offer tuh, kenalaa mendaftar next week! tekejut kot.. tp kalaw aq jadi die sah2 dah grab dah, sbb memula mmg x nmpk tp bile org sekeliling da grad,da keje..haii, x sabar nk grad cpat2 dan pgg duit sndrik..kire mmg rezeki die dpt offer gitu, jarang kot terjadi dan satu ag menurut pendapat org ramai, method poli ni sgt beza ngn universiti, sbb poli utamakan kemahiran dan perlu bersaing lebih dgn graduan universiti,jadi watpe nk buang masa satu sem kan.. tp tepulanglah kat tuan punya badan kan..susah gak nk get used sbb x penah dok asrama..dan skali dok asrama terus kena campak jauh..dilema gak tuh.. sdgkn aq pun x pernah dok luar selangor,tu yg teruja tuh! tp nilah dipanggil perubahan fasa kehidupan..dr kecik ke besar,dari murid skolah ke mahasiswa dan dari rumah ke hostel...

tp aq? dari hostel ke rumah laa..hee

psst: selalu terpikir kat manelah BPG akan campak aq nt..huu..teruja nk g jauh tp x tipu cuak gak kot.. fuh~

4 comments:

Anez said...

huhu~~pasti akan dipostingkan ke sabah. fuh2~!! haha.

diba said...

aha..marathon..msti punye...i like;)

Bazz Rianne said...

anez:counter balik itu fuh2~

Bazz Rianne said...

diba: weekend ni jom..gian~