salam eid mubarak


udah sminggu syawal menjelma..di kesempatan ni.. saya dengan rendah diri, ingin mengucapkan salam eid mubarak buat sume yang mengenali diri ni.. mohon ampun dan maaf atas segala salah silap,salah laku,dan salah bicara spanjang berkenalan..sdg berusaha memperbaiki diri .. ukhwah fillah


psst: mood raya kureng sbb baju raya thn ni tak dan nk siap,n sume da dipakai g mengajar,jadi special tanx to zeida,
at least dpt kasut raya..terubat gak ati..=)

aktiviti cuti sekola versi hari raya

ok,seperti biasa bile tiba cuti skola,mesti ade entry khas smpena aktiviti cuti skolah kan.. tp mmandangkan skg ni cuti sekolah nak hari raye, jadi aktiviti kami adek bradek bile berkumpul ialah membuat kueh raya..

jadik dalam masa dua hari dua malam, ni lah antara kueh2 yg da disiapkan mngikut pemintaan org ramai..mungkin x selawa yg kat di pasaran tuh..tp ade secret reciepes..klau korg nk tawu pe rasenye..jemputlah datang ke rumah ye..


kueh faveret org ramai, tat nenas: comel n masam-masam manis


kueh faveret kanak-kanak, yang tak berape nak kanak-kanak pun suka kue ni sbb die crispy=P


ni kueh faveret kawan baik saya ''sarangea mun".. jenuh nak menyagat ntok ko



ni biskut oat, dibuat gara-gara dah x larat nk menyagat kuih sarang semut diatas

sonok wat kueh raya ni..besenye wat time malam laa best,sbb bley rase trus..pastuh, masa kite berkumpul ni lah nak bkongsi citer,nak begurau senda, bley tgk citer sesame dan bahan org pastu gelak sesama..tulaa nikmat kekeluargaan dan keharmonian.so, enjoy!

psst: timekasih kepada yg terlibat dalam aktiviti cuti skolah kali ini..insyaallah kalaw mak suruh wat kueh raya lagi mlm ni,kite wat sesame sambil tgk my boss my hero ye?tp jgn smpai kena marah ngn abah..haha

psst lg: timekasih juga penyumbang idea,dgn ucapan: " xdelah sebakul..sebalang je bahannye"=P


hulurkan tangan ringankan beban


assalamualaikum

0k memandangkan da tinggal seminggu lagi nk raye,jadi saya nk tanye,
sape nk duit raye..sila angkat tangan?



sah2 ramai yang angkat kan..hai..sape je laa yang xnak duit raye kan.. best je dengar bile ade kakitangan kerajaan yang dapat duit raye, yang meniaga dpt duit belanja..ade bank yg bg bonus raye..pendek kate, ade laa insan-insan yang dapat durian runtuh sempena raye ni kan..syukur alhamdulillah

namun bagi orang-orang yg x berape nk berduit kt tgn dan bergaji tetap cam aq ni..agak isau gak bile kite punye keluar tu lg laju dr masuk..mmg cepat2 angkat tgn kalau ade org nk bg duit raye kan...tp mcm x berape layak je dah nk dpt duit raye.Kalau kt kampung ni,asenye anak-anak saudara pon da berbaris da nk pow makyong die,hee..manelah nk cekau duit raya ni..

n all of sudden, aq dok blogwalking sana, blogwalking sini, aq mndapati rata-rata blogger menyiarkan iklan nuffnang..selalu je dgr tp x berminat nk join..malas nk sign up bagai..tp ntah,tetiba ase nk try lak,x rugi kot cuba..klik je..kot2 btol-btol dapat duit raya kan..hehe..so pas godeh2 ape yg patut..agk2 mcm da ok,try je ler tempek kt sidebar tepi tu..tp cam plik la gak..sbb snanye masih x faham lagi how it works..so sgt beharap ade lah sesape yg sudi nk explain or share korg punye experience. erm,nk tgglkan url pon bley.tanx in advance guys.



pssst: di bln mulia ni eloklah kite sama-sama hulurkan tangan ringankan beban..
(sesuai betul gamba2 di atas dgn tagline ni..mkasey kpada model2 sambilan tsebut.=P)

kerana sekeping dvd

adoii kerana ketiadaan sekeping dvd-r kosong.

terbengkalai kje aq..

nk mengerjakan mesin ini...

cane nk jadik juruteknik IT ni..(T.T)



pssst: ssgguhnya penantian itu satu penyeksaan ..sabar itu separuh dr iman
maka..chaiyok bazz..teruslah menanti dgn sabar!
n ntok org kt kulim itu..silelah menanti dgn sabar ye..it's yours..x lame dah nk ari jumaat=P