aktiviti cuti sekola versi hari raya

ok,seperti biasa bile tiba cuti skola,mesti ade entry khas smpena aktiviti cuti skolah kan.. tp mmandangkan skg ni cuti sekolah nak hari raye, jadi aktiviti kami adek bradek bile berkumpul ialah membuat kueh raya..

jadik dalam masa dua hari dua malam, ni lah antara kueh2 yg da disiapkan mngikut pemintaan org ramai..mungkin x selawa yg kat di pasaran tuh..tp ade secret reciepes..klau korg nk tawu pe rasenye..jemputlah datang ke rumah ye..


kueh faveret org ramai, tat nenas: comel n masam-masam manis


kueh faveret kanak-kanak, yang tak berape nak kanak-kanak pun suka kue ni sbb die crispy=P


ni kueh faveret kawan baik saya ''sarangea mun".. jenuh nak menyagat ntok ko



ni biskut oat, dibuat gara-gara dah x larat nk menyagat kuih sarang semut diatas

sonok wat kueh raya ni..besenye wat time malam laa best,sbb bley rase trus..pastuh, masa kite berkumpul ni lah nak bkongsi citer,nak begurau senda, bley tgk citer sesame dan bahan org pastu gelak sesama..tulaa nikmat kekeluargaan dan keharmonian.so, enjoy!

psst: timekasih kepada yg terlibat dalam aktiviti cuti skolah kali ini..insyaallah kalaw mak suruh wat kueh raya lagi mlm ni,kite wat sesame sambil tgk my boss my hero ye?tp jgn smpai kena marah ngn abah..haha

psst lg: timekasih juga penyumbang idea,dgn ucapan: " xdelah sebakul..sebalang je bahannye"=P


10 comments:

kingrareglove said...

Sdpnye yong....nk sket

Bazz Rianne said...

amiklaa...mmg ntok org jauh..

memula save image tuh pastuh print out..pastu mkn..ha3=P

diba said...

weh..cornflakes crispy tu bukan yang tak berape nak kanak-kanak pun suka tpi yg trlbih knak2 pn;p

ko wat cornflakes tu ltak pe je ek??aha mlekat x??kdag tu cm xnk melekat sgt ah..hu

unguviolet said...

haha..yela 2,ps2 bkar smpai hangit sbb tngok cite nye psal..ish3..
kyong r g glak kuat2,x psal2 kne mrh ngan abah..huhe

norassiqinbadri said...

kakngah tak paham pape pun..

Bazz Rianne said...

diba: erm,actually biskut cornflake tu try n error jep..1st time try

at 1st cairkan marjerin n gula..ble campur cornflake die cam lekat x lekat je..bile dibakar,2 benda ni cair..tu yg wat jadik melekat tuh..

so ksimpulannya, marjerin tu kna lebih skit

Bazz Rianne said...

adik iqa:taper..janji tukang kikis ader..haha
mlm ni kite smbg ag jom!

Bazz Rianne said...

kangah: tulaa byk makan sarang SEMUT..kan da blur..haha

unguviolet said...

kyong:ok,set!haha

kngah:pe r,tu pown x phm ke..
tu r,spe suh tido dlu..pnat sgt ea wt srang smut??abes r,ps ni mst ag bnyk semut kt uma..haha

diba said...

ooo ek..ok2...hee