hulurkan tangan ringankan beban


assalamualaikum

0k memandangkan da tinggal seminggu lagi nk raye,jadi saya nk tanye,
sape nk duit raye..sila angkat tangan?



sah2 ramai yang angkat kan..hai..sape je laa yang xnak duit raye kan.. best je dengar bile ade kakitangan kerajaan yang dapat duit raye, yang meniaga dpt duit belanja..ade bank yg bg bonus raye..pendek kate, ade laa insan-insan yang dapat durian runtuh sempena raye ni kan..syukur alhamdulillah

namun bagi orang-orang yg x berape nk berduit kt tgn dan bergaji tetap cam aq ni..agak isau gak bile kite punye keluar tu lg laju dr masuk..mmg cepat2 angkat tgn kalau ade org nk bg duit raye kan...tp mcm x berape layak je dah nk dpt duit raye.Kalau kt kampung ni,asenye anak-anak saudara pon da berbaris da nk pow makyong die,hee..manelah nk cekau duit raya ni..

n all of sudden, aq dok blogwalking sana, blogwalking sini, aq mndapati rata-rata blogger menyiarkan iklan nuffnang..selalu je dgr tp x berminat nk join..malas nk sign up bagai..tp ntah,tetiba ase nk try lak,x rugi kot cuba..klik je..kot2 btol-btol dapat duit raya kan..hehe..so pas godeh2 ape yg patut..agk2 mcm da ok,try je ler tempek kt sidebar tepi tu..tp cam plik la gak..sbb snanye masih x faham lagi how it works..so sgt beharap ade lah sesape yg sudi nk explain or share korg punye experience. erm,nk tgglkan url pon bley.tanx in advance guys.



pssst: di bln mulia ni eloklah kite sama-sama hulurkan tangan ringankan beban..
(sesuai betul gamba2 di atas dgn tagline ni..mkasey kpada model2 sambilan tsebut.=P)

9 comments:

diba said...

ak pn nk wet rye bebanyk..ahaa nuffnang tu xdr pe sgt kot.he

Izzuddin Akmal said...

banyak nyer duit..
sorang dpt rm 50..kalah khir toyo bg tuu..haha

Bazz Rianne said...

diba:really? hm..terfikir gak..sbb it depends pd readers..cane nk dpt byk sgt..lain laa klw blog aq ni SGT glemer,n sume org nk klik aje kejenye,,haha

Bazz Rianne said...

izzudin: haha tu wit bli laptop snanye..
truja pgg wit byk so tgkp wat kngn..haha

wah!ni mesti salu p umah tbuka khir toyo ni..thn ni die wat raye keberape ek?=P

Bazz Rianne said...

izzudin: haha tu wit bli laptop snanye..truja pgg wit byk so tgkp wat kngn..haha

wah!ni mesti salu p umah tbuka khir toyo ni..thn ni die wat raye keberape ek?=P

Izzuddin Akmal said...

haha..x penah pown gi...ramai sgt r orang..umah YB lain pnh r g.tp xda pown duit raya..

wah..latop baru laa nie?syoknyer...

Bazz Rianne said...

aah laptop baru..

tp ntok adiknye..kakaknye ok lg..=P

kingrareglove said...

ringankan beban saya adalah paling best....:p

Bazz Rianne said...

haha..awk laa manusia yg plg kurg beban..kuruih kering~