gambar



salam

kali ni nk share ttg my interest..iaitu GAMBAR,sume ttg gambar aq suke,x kesahlaa same ade tgk gmbar,tgkp gambar dan edit gambar.
mgkin skg ni mood wat kerja ntok edit majalah da muncul,tetambah dateline da dekat maka seperti pahat dan penukul,barulah terhegeh-hegeh nk wat kerja supaya x stress di minggu pemurnian..

kali ini tugasan aq dalam unit grafik ialah mengedit kolumn karya..jadik perlu mengumpul dan merekaletak gambar yg berkaitan dgn karya yg dah disusun oleh editor2 base arab,base melayu ngn base arab..maka usah dikire bape kali aq on9 setiap ari..dan pastinye google image tu adelah faveret site.

dan beselah,dari satu site ke satu site akan ku jelajah nk carik gambar..dan mmg x bley x, aq sgt teruja tgk gambar2 pemandangan ngn gamba perkawinan yg diedit dgn cantik dan kreatif..dan tentulah pasti,si jurugambar tu menggunakan kamera mcm ni




dan bukan lagi yang camni =P



sgt ancient pggunaan kamera di atas ni.. asenye kamera seumpama ini last digunakan kt umah aq thn 2003 kot..tu pon sbb abah ckp: "ish,malu nk tgkp gambar,org lain da pakai digital kamera dah" lepas-lepas tu,kameranye pon ilang entah kt mana tah..sian die..(tetiba ase nk wat biografi aq sebuah kamera lak..hee)

tp aq mmg truja nk memiliki sebijik DSLR..ni pon ngah fikir antara nikon dan canon,mane satu yang baik..cecewah,macamlaa da ckup duit nk beli..tggu gaji kot,x pon tggu gaji orang lain..ngeh2..xtawu laa bile detiknye kan tiba..smentara ni tgk je laa gambar org dulu, blaja-blaja edit dulu..sok-sok senang.

jadik,tahniah dan timekasih laa pade mane-mane gambar yang disimpan dalam koleksi aq,kemudian dimuat naik dalam blog ataupun majalah ANNUR edisi ke 21..tunggguu~

psst:suke quote ni,“Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever... it remembers little things, long after you have forgotten everything.” ~Aaron Siskind





psst lg: sng idup ni klw tahu ape yg org lain pk n org rase tnpa kite ssh nk pk pe yg kite dah wat..chill bazz..biarkan jela

14 comments:

Misz SeroJa said...

aha
agak menarik pesanan ko yg kat bawah sekali tuh..cik bazz sudah mengamuk nampaknya..hee

neway aku pnah pg kenduri cousin bestfrend aku kawen dan cousin dye tuh dpt hantaran DSLR..wah..mcm best je kan..tp dah laki 2 mampu..so mmg beruntunglah..

nanti dah beli DSLR leyla bg aku pinjam..ngeh3..=)

Bazz Rianne said...

x ngamuk tol2 ag..tgh thn ag tu..
aq jz nk ase sonok ke ngamuk2 kt blog ni..haha
xde pape efek kot,x gak slsai mslh
orgnye tu pon xtawu la singgah ke x blog aq ke x..

ko p la pinjam dslr org lain..ley mnyelam bsama2

Kingrareglove said...

uit...kakyong, amek la nikon...abg amek canon 1000d...nikon d3000 ok kot...:p

Bazz Rianne said...

wah..abg ni..
suh amik2 aje..
duitnye mane nk cokaih?
xpon,pekate trade in la canon 1000d tu kt kakyong, ok x?

diba said...

ak nk dslr..ko bli ak tgkp gmbr ko..haa

Bazz Rianne said...

haha..pastuh ko edit yer?

muaz said...

“There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are.”

“Saya suka mengambil gambar. tapi saya tiada kamera. saya ingin membeli kamera. tapi saya tiada duit. saya ingin meminjam duit dengan kawan supaya orang lain tahu bahawa saya seorang yang mampu membeli kamera.”

perkataan 'menyelam' tu biasanya org guna tuk yg keluar mencari barang lama..klu outing tuk photoshoot biasanya photoG akan guna perkataan "menembak"..hehehe

Bazz Rianne said...

menyelam sambil menembak tu mcm..
menyelam sambil minum air yer?

haha

*alan ko bg aq jeles ni..

muaz said...

klu da menyelam mst penat kan..x salah minum sambil2..=P

*gune camera hp pon boleh..xmesti ade dslr yg mantap2..yg disebalik kamera itu yg lbh pntg..bru lah menjiwai..

Bazz Rianne said...

yg disebalik kamera tu belah depan ke blkg..musykil skit ni..hee

Kingrareglove said...

trade in? abg nk bli pon brlapo...:p
heheh...insyaAllah...ada rezeki...boleh...

Bazz Rianne said...

uish,berlapo?
patut ler kuruih bebenor dok lua negara tuh..

tggu gaji pertama la kot..
skg ni ngah nk bjinak2 dlu
usya2 blog org2 expert dlu..hee

Kingrareglove said...

hahaha....mkn cukup je....bnda2 ni extra...sbb kt msia mahal...:p

Bazz Rianne said...

ces.mentang2 laa..
taper nt org da ckup dwit..nak kirim kt abg la,,blikan kat sana ea?