buat baik dibalas baik

salam

baik arini saya nak cerita satu cerita yang bertajuk:
"buat baik dibalas baik"


blablabla..



blablabla..

haaa..begitu lah ceritanya..
jadi moral of story ialah: setiap perbuatan yang kita buat ari ini akan mendapat balasan di kemudian hari.

buat baik dibalas?
baik

buat jahat dibalas?
jahat

pssst: kalau buat nakal dengan cikgu masa kecik-kecik dulu?

haiiiip!
(terasa i,hehe)

murid&guru dulu vs murid&guru sekarang? benarkah?

12 comments:

Ummu Ajwad said...

salam dear..
tersenyum i baca..
part blablabla tu comel..
btw, hope u r doing fine..tc ^_^

BazzRianne said...

wasalam awk, mkasey byk
sy rindu awk..
rindu saat kite sembang2 kt gazebo
mesti awk ley nsht ape nk buat ngn budak2 zmn skg ni kan?huu
tc gak awk

Ummu Ajwad said...

haha..
u masih ingat ke kat gazebo tu..
waktu zaman2 muda dulu..hehe..
u must be a gud teacher i guess..i pray n i wish..ameen ^_*
kids nowadays are totally different dear..
kena ada method khas nak ngaja mereka..
find it out k..
i know u can..

p/s : always miss u..(far from eyes, close in heart)haha..betul ke?reka je..

norassiqinbadri said...

pehhh!!!
mkn dalam2..
takpe2!!!
tak sume student camtu kot??
hope murit2 kayong t sume baik2 macam kangah..hahha

BazzRianne said...

ummu ajwad: tak kesah la reka je..tp yg penting mesejnya sampai,jauh dimata dekat di hati..
kapan bisa kite ketemu lg? nk wat psidangan gazebo lg,,huu

diba said...

btul..xsume studnt cm2??studnt ko cm2..ko bsuh ngn clorox..haa

BazzRianne said...

assiqin:yg ko nak makan dalam wat per?makan kt luar la sonok.ha3

amin,mudahan ramai lg murid kayong macm ko..senang nk jaga

BazzRianne said...

diba: haha jgn ckp clorox, td pun aq da sembur pakai fire extinguisher,,hee

Ummu Ajwad said...

ya, inshaalloh, bisa saja kita ketemu lagi..lagian kamu kan udah pandei bawa mobil..benar ngak? huhu..

BazzRianne said...

aah,hari2 sy bawak mobil ke sekolah..
kontek aje no mobil ku ya?ha3

(mobil tu tepon kan?ha3)

Ummu Ajwad said...

dear..mobil yang ku maksudkan kereta =)

BazzRianne said...

haha,insyaallah kalaw ade jodoh.
take a gud care of urself ea?