tahniah!

salam

macam biasa,bile tibanya cuti sekolah adalah tibanya detik yang menggembirakan. jgn cakap murid sekolah dan cikgu sekolah je yang paling gembira, kami guru-guru pelatih maktab ni pun antara orang sgt gembira kerana dpt bercuti. tetambah senior2 sem 7 yang sedang berpraktikum di sekolah masing-masing. dapatlah menarik nafas lega sekejap dapat berehat daripada Rekod Pengajaran Harian(RPH),Bahan Bantu Mengajar(BBM),penyeliaan Major Minor last but not least: gosok baju tudung dan memandu di awal-awal hari selama seminggu.hehe

wajah kegembiraan murid-murid dan gurunya yang tumpang sekaki.

pejam celik pejam celik rupanya dah 6 minggu berada kat sekolah.ade berbaki 6 minggu lg ntok aq berulang alik dan berhempas pulas sehabis baik di SK Seri Sekamat sblum balik mengaji semula di maktab. sangat x sabar nak menamatkan pengajian hujung tahun ni dan grad dengan jayanya tahun depan. dan berdebar jugak ntok mengetahui kat mana aq dan kawan-kawan bakal dipostingkan. adekah kami akan menyambung legasi lepas yang kebanyakannya dijodohkan ke sabah dan sarawak? fuhh..

taper bazz,tu long-term planning. yang short-term planning ni ialah aq mesti berusaha ntok siapkan action research dan pulun betul-betul masa VIVA nanti. mesti cuba menjadi yang terbaik drpd yang terbaik walaupun tampak sukar. terutamanya ntok menjadi pemegang ijazah kelas pertama di IPG. ntok pengetahuanan korang, 1st class honor degree holder punye pointer di IPG ialah 3.8+ keatas. 2nd class: 3.6-3.8 (kalau x salah) dan 3rd class: bawah 3.6..
ssh kot nak kekalkan average markah terkumpul 3.8 selama 8 sem = 4tahun .batch senior dr IPIS pun hanya 2 orang sahaja yang berjaya sekaligus menggondol pelajar cemerlang option Pendidikan Islam dan Kajian Sosial.hebat-hebat belaka.


sgt jeles tgk wajah-wajah kegembiraan pelajar-pelajar cemerlang IPG seluruh mesia ni


apapun,tahniah buat mereka yang kini sudah bergelar guru siswazah terlatih.berakhir sudah penantian selama 5 tahun setengah,mesti sgt bersyukur dan puas..tahniah!tahniah!
kejayaan kalian adalah inspirasi sy.



psst: mereka batch pertama rasmikan jubah dan topi baru,haish... x sabarnyer nak grad! korang doakan aq berjaya seperti mereka taw?

8 comments:

Anez said...

haiii..xsaba nk grad kan? kan?
ko dah isi borg posting? mintak mne?

BazzRianne said...

x ag..maktab kami xder khabar biter sal posting ni.

tp aq engt nk mintak kua sngor kot.
ko mintak mana plak?

diba said...

tggu mse kite plak nnt kn..hee

BazzRianne said...

uish,x sabar kut.
skg ni doa nk cepat je..

cptla abes prktikum,cpt la siap AR
cptla abes blaja,cptla konvo.
hee

norassiqinbadri said...

go!!go!!go!!!
caiyok2 ustazah bazz!!
lek r takde p yang mustahil kan??
walau camne pun idup perlu diteruskan..
wa caya sama lu beb!!!!!!!

BazzRianne said...

bingit seyh ko jerit2.
bajet pompom girl ea?haha

ok tanx.wa cayang sama lu beb!!

norassiqinbadri said...

nak balik umah!!!!!!!

BazzRianne said...

ceh. tunggula cuti bukan lama lagi.
ketua blok kena la jaga blok