terima kasih

salam
akhirnya tempoh 3bln di SKSS telah pun tamat. sedih dan sayu terpaksa berpisah kerana inilah praktikum yg plg manis pernah aq lalui. Alhamdullillah,Allah mudahkan hingga ke akhirnya.

aq engt lg betapa strugglenye aq sejak dr mula, bilamana unit praktikum telah tetapkan tempat praktikum dan rakan seangkatan di suatu sekolah yang agak jauh, masalah penempatan yg x sudah2.. isu pengangkutan lg, cube bertindak dewasa tp tanpa toleransi dua pihak, nyata pakatan x berjaya . x terkira berapa banyak air mata yang pernah tumpah sebelum dijodohkan di SK Seri Sekamat..

merelakan ntok ke SK Seri Sekamat mmg merupakan keputusan yg sgt drastik. sgt. masakan tidak. sbb aq yakin, x ramai yg sggup berulang-alik dr sekolah bersendirian sdgkan org lain menikmati detik2 sem terakhir bersama rakan2 sebaya. x berteman di sekolah, sedangkan orang lain segerombolan geng bergerak seiring ke sana ke mari. mmg terasa kesunyian. rase macam dah memegang title guru terlatih yang dah lama bekerja bknnye guru pelatih yg sdg berpraktikum.

Alhamdulillah disini aq belajar byk benda, ukhwah baru yang segar dibina. kedatangan kami dialu-alukan.. suasana bekerja yang selesa walaupun perihal murid-murid yang agak mencabar. guru pembimbing yang sangat membantu dan membimbing selama aq berada disini, juga rakan seangkatan yang mesra walaupun mereka lebih senior daripada kami. paling x boleh lupe ialah saat mereka sama-sama menolak keretaku yang rosak di tengah panas dalam kawasan sekolah. hehe .walaupun berteman lebih baik tapi rupanya bile kau sendirian maka otomatik kau akan berdikari dan punya survival diri yang tinggi. mmg pengalaman berharga.


penyeliaan demi penyeliaan aq lalui. pelbagai komen dan kritikan aq terima. pernah aq jatuh namun berkat doa dan sokongan mak abah, kangah dan adik iqa : aq kembali gagah. terima kasih kerana x pernah henti-henti menyokong kakyong dan sudi mendengar celoteh dan omelan kakyong setiap hari,terima kasih Mak selalu bekalkan kayong breakfast. terima kasih abah yang selalu bimbang bile kakyong memandu.kasihmu amat kujunjung. juga terima kasih pada wiraku yang sentiasa ada untuk meminjamkan dirinya untukku, walaupun aq tawu dia sgt sibuk dibenuanya, juga sahabat yang benar-benar sahabat yang selalu menyokongku, ditambah pula cabaran daripada bekas guru-guruku. terima kasih buat murid-muridku yang lebih advance. semua ini menjadi azimat buat aq. Alhamdulillah semangat yang pada mulanya mendatar terus mendaki menuju puncak.






dan pelajaran paling bermakna buatku sepanjang praktikum kali ini ialah:

"hanya
ALLAH mengetahui apa yang terbaik buat kita semua,mungkin apa yang kita akan lalui itu bukan jalan yang terbaik, maka ALLAH sediakan jalan yang lebih baik dari apa yang kita hajatkan."

Syukur Alhamdulillah rezeki aq disini, Terima Kasih Allah,
ala kulli hal wa ni'mah .Terima kasih SK Seri Sekamat dan terima kasih buat semua..Hanya Allah yang mampu membalasnya.(T.T).


"Sesungguhnya ALLAH adalah sebaik-baik Perancang dan Penilai”


6 comments:

unguviolet said...

sama-sama!haha
prkataan rentasan cemerlang da bez da,tp xde ke tulisan die yg ag lawa??hehe =p
pape pown,mabruk alaik! =)

Ummu Ajwad said...

Assalamu'alaikum wbt..
Congrates dear..happy for u..
Nanti dah habis belaja dapat posting mane2 gthu ye..juz wondering who is ur 'wira' yg kat benua lain tu..hihi..

BazzRianne said...

ungu violet: kang kalaw tulis cantik2 sgt kang org engt tulisan kakyong bkn tulisan pensyarah. haha

mkasey syg

BazzRianne said...

ummu ajwad: insyaallah. papepun, keep in touch taw.

wira tu kereta yg sy bawak g skolah la=P

nurhazDV said...

sedey je...uhuhu...

BazzRianne said...

laa.. awat yang sdey lak tu?