ingat senang?



salam


ingat senang?

ingat macam makan tutti frutti?

ley pilih-pilih ikut citarasa masing-masing, yang berkenan ley amik, yang tak gemar-tutup sebelah mata,xyah nak tanya-tanya sesape dah. cukup duit bayar..

ingat sesenang itu?


hadoii, entry ni entry emo ke?! tak, tak, ni entry kesedaran akibat da kena brainwash mlm tadi siap sambung sampai sahur (TT)



“Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM..."

Itu yang tersurat. Apa pula maksud tersiratnya? cer baca ni...

“Aku tanggung dosa-dosa si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat, aku tanggung dan bkn lg ibu bapanya tanggung, & aku tanggung dosa bakal anak-anak aku. Kalau gagal, maka aku fasik, dayus & aku rela masuk neraka dan malaikat Malik melibas aku hingga pecah badan aku..”?


ingat senang?baik lelaki ataupun wanita,sebab lelaki akan jadi zaujnya, dan wanita akan jadi zaujahnya. hidup ni sekali sahaja buat kita semua. sekali je kita ada mak abah ntok dibahagiakan sebelum kita membina keluarga,, sekali saje kita ada peluang nak belajar itu ini dan selebihnya adalah percaturan hidup memasing. dan pastinya tidak sesenang macam yang dicakap. sama-samalah kita perbaiki diri.. :)

psstt: Selamat Pengantin Baru buat rakan serumahku, Tini, buat rakan sekuliah PA, fizul dan ikhwan yang kesemuanya bakal berubah status lebaran nanti. barakallahulakum

minggu bertemu kawan-kawan




salam 10 malam terakhir


nasihat untuk diri sendiri dan rakan-rakan yang membaca blog ni sempena ramadhan kareem yang hampir ke penghujungnya.

1. jaga diri sendiri -behave



cuba jaga mata, jaga mulut, dan jaga telinga
(Anakanda, bonda, ayahanda, ramadhan 20)



2. jaga yang wajib, tambahkan yang sunat



segera berbuka, solat maghrib jangan terlajak, ye ye bersahur, solat subuh jangan gajah pulak..wat solat terawih dan rajin-rajin bangun malam
(Kiki, ramadhan 20-21)



3. hargai masa dan hargai friendship


sbb ia anugerah yang sangat berharga (anas, irma, mad, sya, ramadhan 21)

4. syukuri nikmat kesihatan

ustaz hasmuri samten ( syafizi, eja, lydia, migha, syakir ramadhan 22)

alhamdulillah dalam kesibukan mempulun action research sampai stress dan lost, aq ase bersyukur dapat release ngn kawan-kawan dalam tempoh cuti dua hari ni. bersyukur sangat sebab dikurniakanNya bazzfren yang sangat sweet, caring dan memahami.. malah ramadhan kali ini penuh dengan iktibar dan peringatan. mekasey banyak buat sume sbb sudi spent time ngn aq..

psst:When it hurts to look back and your scared to look ahead you can look beside you and your best friend will be there. buat yang lain-lain, miss you too..tolong doakan aq kuat. huu


pokok persahabatan



salam

sbg ketua rumah panjang eh ketua rumah kuartes D101, inilah salah satu cabang tugas aq: menanam pokok di depan pintu rumah! ha3


pokok persahabatan (friendship tree)


pssst: kemain malas aq nk bertindak ke atas kajian..tapi lau bertindak ntok mende-mende camni sanggup je..adoii bazz priority comes first bazz oii..booster datanglah!!

pemanis mata

salam

tengah dok ralit wat analisis data ni tetiba kecur liur plak bile tertengok gambar pemanis mata ni kt desktop.

haishh...

mempersembahkan :


PUDING KARAMEL



nmpk sedap tak? bayangkan rasanya yang sejuk-sejuk baru keluar dari freezer dan teksturnya yang lembut-lembut manis ni.. nomnomnom. wahh..senang je nak buat rupanya, aq baru je menuntut daripada mak aritu ..tp nantilah aq tulis..masih banyak lagi laporan dan analisis data yang belum ditaip ni haa.

psst: ni sebagai pemanis mata je..pemanis mulut tunggu azan maghrib nanti ea? hee

nando's nando's saya tak sabar


salam ramadhan kareem

jam menunujukkan tepat jam 6. adakah perut anda sudah berkeroncong di petang ramadhan yang ke 13 ni? terlalu banyak list dalam menu berbuka dalam fikiran? banyak sgt makanan kt bazar ramadhan yang angkat tangan macam nak suruh amik die bawak balik ke rumah?




tolonglah bawa saya balik! (take me home!)



sabar. sabar. puasa kan menuntut kita menahan lapar dan dahaga serta nafsu segala.


sila tampar-tampar perut anda bila tengok set berbuka nando's ini..hihi



tanx a lot pada anakanda diba dan ayahandanya kerana sudi berbuka puasa bersama semalam. rase macam skuad ronda-ronda kuala lumpur pun ade. eh ke Kl gangster lg sesuai??kehkeh. dan mungkin esok adekah rezeki lagi kita nak berbuka lg? chillis mungkin? tapi bersedialah pada sesiapa yang tak makan pedas tu yer? hehe.


jadi lagu ni saya tujukan buat kalian sekeluarga dengan ucapan selamat berbuka bagi yang puasa. kalaw x puasa pun buat-buat la puasa=P



psst: sile tukar lirik nano jadi nando's dengan bayangkan ayam bergolek-golek. takper ni bukannya rancangan jangan lupa lirik pon.haha


kira-kira




salam
aq nak bercakap tentang kira-kira. taak.. bukan matematik tapi kira-kira: iaitu satu pekataan yang punya empat huruf tapi byk maknanya

kira-kira kalau dikira betul-betul, memang boleh jadik berkira

tapi
takyah la nak berkira sangat tambah-tambah kalau hal kembangkan ilmu, kembangkan ukhwah, dan kembangkan diri dengan makan, anggaplah apa yang kite sedang bersedekah.
sentap bunyiknya bukan?

ni sume kerana kamu black pearl. kamu adalah tanggungjawab dan harapan yang perlu aq ambil kira sampai aq jadi berkira.

kerana dirimu begitu berharga.(T.T)

psst: malangnya aq bukan sempurna, apatah lg ustzah pilihan kerana aku akan berkira, bilamana ade yang mula berkira. dan buat wiraku, kukira kamu masih tetap utuh dihati. tlg jgn berkira denganku.