Kakyong & KL sisters



salam..

alhamdulillah, my life is getting better slpas tragedi2 yang berlaku di awal2 bln september ritu. syukur sgt.. sememangnya Allah adalah sebaik-baik Perancang. skg aq dah kembali tenang dan dah boleh tersenyum kembali..thanks to beloved families, n bazzfrens for your concern n support.

disebabkan dah kembali bertenaga, dan ayahanda baru isytiharkan aku menjadi kakyong maka KAKYONG kawasan KL is back!


tp bknlah bsama gangster pon..ganas nau bunyiknye..kakyong nk turun jenjalan kt Kuala Lumpur wif KL sisters! hehe


1.pavillion - TIKA punyer




lama gak lepak kat dalam ni.. jenjalan, lunch jup..

dan memperkenalkan hot n rolls, BBq chicken..


"alaaaa apam balik je pun"bak kata tika =p



2. farenheit- DIBA punyer



hoo. diba sungguh smangat mengkaji fahrenheit ni. suhu la bagai..=P


tp kami lebih teruja dengan SEPHORA!



3. lot 10 - BAZZ yang punyer



sempat online dalam ni, almaklumlah ade teknologi 4 g

pastu siap ada sofatil  sofa+katil) yg bley landing-landing



5. sungei wang- lowyatt- times square - tak larat nak bgambo dah. tiga-tiga ni kami punye!

last but not least


sampai pyramids of giza, u ollss..haha




 elok plak dah ade frame lak kan?hee

 hee, sorry la korang..kecoh je..macam la orang lain x penah pegi kan tempat-tempat ni pon kan? Sebenanye saje nak try test besarkan gambar.konon nk besarkan smpai x-large tp x muat blog plak.. selama ni gune old editor, aku baru nk try baru..da lama berblog baru tawu macam mana.. haha. nway for my sistas.. maceh byk, sgt having fun ngn korg.. dpat gak la rlease tension kan? nt kite try tmpt lain plak ea?kot la pasni da ada dslr plak kan=P


psst: I am kakyong, tp bkn kakyong yg dlm video tu, itu ganas tol tu.. biasanya org perak pggl anak sulung lelaki YOEP yg pompuan lak YONG kan? jadinya disebabkan campur KL sikit jadik la KAKYONG..=P

peringatan bagi dosa semalam



salam

bilamana musibah itu dianggap sebagai UJIAN, kita akan cenderung untuk tanya:
"Ya Allah, kenapa aq diuji sebegini? apakah dosaku?"

bilamana musibah itu dianggap sebagai UJIAN , kita akan cenderung untuk kata:
"Ya Allah, kalaulah aq x buat itu dan ini, tentu ujian ini takkan berlaku"

bilamana musibah itu dianggap sebagai UJIAN , kita akan cenderung untuk meraung dan berteriak: " Ya Allah, mengapa begitu mengapa begini? Ya Allah, kalaulah itu kalaulah ini!"


astaghfirullah.

rukun iman keenam: percaya pada qada' dan qadar.


apa yang sepatutnya ialah, bilamana musibah ini yang telah berlaku ini. usah sesekali dianggap sebagai ujian, maka sesungguhnya kita akan dapat PERINGATAN bagi dosa semalam.


astaghfirullah.


bilamana musibah ini dianggap PERINGATAN
kita akan cuba mengingati dosa-dosa semalam yang telah kita lakukan, muhasabah diri atas kelemahan diri bukan menunding jari ke arah orang lain. mungkin ia yang berpunca daripada hati kita. tak bukan kita tapi aku.

astaghfirullah.

bilamana musibah ini dianggap PERINGATAN
kita akan yakin bahawa kita boleh hadapi musibah ini, kerana Allah tidak akan membebani sesuatu yang melebihi kemampuan kita. asalkan kite redha dengan ketentuan, cekal dan bijak mengawal tindakan juga tawakal.

astaghfirullah.

bilamana musibah ini dianggap PERINGATAN
kita akan sedar bahawa dengan mengingati Allah ketika kita senang, maka Allah akan mengingati kita ketika susah.namun kebiasaannya kita insan yang pelupa, dan pentingkan diri..hanya mengingati Allah waktu kita susah. sewaktu dosa semalam telah diberi balasan kepada kita. tak bukan kita tapi aku.


astaghfirullah..

p/s: only Allah knows how? who? what? when? where? why? so trust Him. (TT).