wordless wednesday #1 bumi kenyalang

salam

buat pertama kalinya, aq merasmikan wordless wednesday yang pertama dalam blog ini, haha

 korg tengok la sendiri


memang wordless kan? dan speechless.hee



alhamdulillah, akhirnya sudah dipanggil bekerja, teruja nak pg tempat orang tp tulah.. bak kata kawan aq, sekejap gembira skejap sedih jugak bile kenangkan semua kesayangan dan mengenangkan ni adalah satu permulaan karier bukannya trip pelancongan..(tapi boleh jadi jugak. hee.) mmg ade kecelaruan emosi sikit..hee.. orang dok bahan-bahan suh kawen awal barulah dapat tukar bagai tp ingat senang? ada je yg berpisah suami isteri, klw dapat tukar pon dr swak ke sabah dr sabah ke srawak.bgitu juga dengan faktor kesihatan ibu bapa. takde jaminan laa korg. aq sendiri dah bercakap dgn pegawai bahagian sumber manusia selepas naik sendiri ke KPM smalam, katanya ada 4 ratus  lebih  belum dipanggil kerana gagal temuduga, tambahan pulak skrg ni zaman lambakan guru dan tader kekosongan bg sesetengah option kt semenanjung ni. maka redhakanlah dan doakan yang terbaik ntok aq dan family.

bg aq.. kputusan ni buatkan aq berazam nak jadi guru cemerlang kat sana dan kalaw boleh nk smbung blaja trus bile dah stabil, who knows dapat balik awal kan? dan ni lah jalan untuk aq balas jasa mak abah dan upgrade kehidupan yang baru nak mula ni.(mana taw dapat kawen awal ke? hee.). moga Allah cekalkan hati aq mngajar di bumi kenyalang dan ketabahan kesayangan semua. Amin


psstt: sudahnye xjugak wordless entry aq ni.. hikhik.skrg tgh tggu JPN Sarawak inform sekolah kat mana dan tarikh flight yg accurate.. sapa yang asa nk jumpe..lai lai, ley aq kutip sumbangan sara hidup 3 bulan kat sana sebelum balik konvo yer? haha



10 comments:

norassiqinbadri said...

congrat!!
wa caya sama lu beb!!!
love u

Bazzstary said...

ape yg ko pecaya tu?haha

norassiqinbadri said...

pecaya yang ari2 datang keje tapi tak buat keje melainkan membuka blog..hahaha

amira aaliyah said...

gud luck dear..
sdey lak ak korang sume terbang p sne..
tinggal la ak keseorangan kt sini.. huhuk.. jgn lupe ak..
sdey kot.. huhuk..
slmt mulekan idop bru.. kite kawan selamenye..
"where'd you go.. i missed you so.."
T_T

Bazzstary said...

siqin:bagus,nt bebile p la carik bband kt loyat tu

Bazzstary said...

aa: alala..jgn sdih, nt dtg lwt kami kt sana taw?heee ko sajeekan bg ayt tacing.haha

diba said...

all da best dear!..ak tau ko kuat n boleh..ak akn slalu rndu ko coz ko salah stu kawan yg slalu hepikan aku..suke ayt yg tulisan kcik tu;))

:::puteri stoberi::: said...

salam dear, alhamdulillah, barakallah..best nye dapat keje kt sane..hihi..moga terus tabah..hihi..

Bazzstary said...

diba: huu maceh! rindu ko gak! lau ko ade sini msti dpt explore lebih lagi..aha doakan la tlisan kecik tu jadi besar ea?

Bazzstary said...

puteri stroberi: sdg berusaha mningkatkan prestasi dan kebestannya..hee

doakan kite=)